Auringonkukantie

Tiesittekö tuota, että auringonkukka, sen lisäksi, että on Ukrainan kansalliskukka,  suojelee siitepölyllään sairauksilta pölyttäjiä, niitä perhanoita, joiden varassa meidän elämämme suurelta osalta on? 

Idea mulla oli jo ennen korona-aikaa, mutta en halunnut ensimmäisenä koronakeväänä tähän lähteä. Nyt voisi olla oikea aika. 

Olin lukenut asiasta monista englanninkielisistä lähteistä, mutta tämä Suomen Kuvalehden artikkeli sai sitten minut syttymään; miksipä en aloittaisi omaa projektiani.

Nyt, kun maa paljastuu lumen alta, minä aloitan.

Ostan erän auringonkukan siemeniä ja ensi viikosta alkaen, siis 18.4 alkaen, alan kävelylenkeilläni kylvämään piraattimeiningillä auringonkukan siementä pientareille, keskikaistoille, joutomaille ja mihin nyt katson niiden mahtuvan. 

Pikkuisen oli mielessäni, että jos kylväisin koko Itäväylän varren  tai ainakin niin paljon kuin kykenen. Jos tuo nivelrikkoinen polveni kestää, se voisi mennä parissa viikossa,. 

Ja samalla kun autan pölyttäjiä,  tuon iloa ihmisten elämään ja toivon myös, että nämä kukat muistuttavat siitä, miten Ukrainassa taistellaan meidän kaikkien puolesta. 

Jos joku haluaa mukaan tähän kampanjaan, voi lunastaa minulta osan jyvistä. ätä kirjoittaessani en tiedä vielä hintaa, mutta luovutan siemenet samalla hinnalla, mitä itse niistä maksan. . 

 

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Facebookissa.