Camelot, ja vanha tavara

Jatkoa kirjoitukseen Camelot ja mennyt Duuni.
Duuni.netissä yritin myös joka päivä, aina siinä onnistumatta, katsoa uudet liittyneet, ja laittaa heille henkilökohtainen tervetuloa viesti. Ja henkilökohtaisella tarkoitan henkilökohtaista, ei mitään ”Kiitos, kun liityit Duuni.net palveluumme, Leena Yrväs, account manager” vaan-

”Tervehdys, neiti Yrväs. Mukava huomata että olet liittynyt Duuni.net palveluun, on aina kiva kun saadaan uutta verta remmeihin. Sinun sukunimesi ei ole kaikkein yleisempiä; mahdatko olla sukua sellaiselle Kari-Matille, joka oli kanssani yhtäaikaa Helsingin Liikennelaitoksen suunnittelu- ja tutkimustoimistossa? Erittäin pätevä kollega!”

Vaikka palvelu romahti päivittäin, juttamalla ja pitämällä huolta sen ilmapiiristä, sain silloinkin, ennen serverin ja alustan uudistusta, kävijämäärän vakautetuksi ja sen jälkeen jopa hieman nousemaan.
Vaikka minä pidän ihmisistä ja minä suhtaudun intohimolla yhteisöllisyyteen, niin se ei tarkoita etten minä tietäisi mistä on kysymys.

Päin vastoin, juuri se, että minä pidän ihmisistä ja suhtaudun yhteisöllisyyteen kuin suhtaudun, tekee minusta hyvän siinä mitä olen tehnyt.
Kaupan pitää huolehtia siitä tavarasta mitä on kaupan.
Bisneksenä yhteisöpalvelussa pitää muistaa se, mikä on se kauppatavara.

Tietysti palvelussa voidaan laittaa kaikenlaista härpäkettä myyntiin, mutta totuus on, käyttäjät, ihmiset, ovat kauppatavaraa.
Jos palvelua olisi kehitetty esitykseni mukaan, palveluun olisi tuotu samanlaisia elementtejä, mitä nyt on vaikkapa facebookissa.
Esitin myös varautumista mobiilin teknologian, kuvaviestien ja elävän kuvan mukaan tuloon.
Kaikenlaista.
Keskutelin palvelun kehittämisestä sen käyttäjien kanssa, jotka olivat teknologian ja viestinnän terävintä kärkeä ja kyselin heiltä, miten he kehittäisivät sitä ja kehitin omaa suunnitelmaani siltä pohjalta.
Koska tavara pitää saada myös myydyksi, keskustelin myynnin välineistä ostajien ja välittäjien, eli mainos – ja mediatoimistojen väen kanssa, joilta hain idoita siihen, mitä he haluaisivat.
Nyt mm. News to Screen toteuttaisi osaa niistä ominaisuuksista, jos se toimisi, jota silloin esitin Duuni.netin osiksi.
Ja… No niin.
Ennen Duuni.net palvelun lopettamista, sitä tarjottiin minulle ja kaverilleni Timolle.
Hintapyyntö teknologisesti arveluttavan alustan ja niillä ehdoin kanssa oli kohtuuton. Olisimme joutuneet käytännössä eräänlaisiksi Talentumin torppareiksi ja joutuneet sitoutumaan heidän teknologiaansa mm. niin että palvelun hostaus olisi jäänyt heille, ja rakenteen muuttamiseen olisi pitänyt pyytää lupa.
Niillä ehdoin en oli maksanut Duuni.netistä kahdeskymmesosan siitä mitä siitä pyydettiin ja silti pitänyt riskiä arveluttavana.
Loppuvaiheessa omistajan taholta valehdeltiin minulle ja julkisuuteen, mutta en ota kantaa siihen, kuka valehteli. Tiedot jotka minä johdolta sain, olivat keskenään ristiriitaisia ja ottaen huomioon heidän intressinsä ja asemansa, minä kyllä tiedän kuka valehteli ja mitä.
Duuni.netin jälkeen sitten olen yrittänyt saada aikaiseksi jotakin vastaavaa ja olen oppinut siinä yhteydessä paljon kusipäitten, selkään puukottajien ja huijareiden kanssa asioinnista ja pitänyt yhden sapattivuoden opetellen itsenäni, mutta Camelot on mennyt.