Cesare Borgia & Co. osa 4

Isoveli, Pier Luigi

Rodrigo Borgian vanhin poika ei ollut Vannezzan poikia, vaan tuntemattomaksi jääneen roomalaisen naisen kanssa saatu 1558, eli silloin kun Cesare syntyi, oli vanhin veli jo aikansa mitalla aikamies ja eli Borjan perheen kotiseudulla Valenciassa. 

Sixtus IV antoi bullan 28.tammikuuta 1483 , joka teki Pier Luigista kardinaali Rodrigo Borgian laillisen pojan ja tämä oli askel siihen, että Ferdinand Katolilainen nimitti hänet kaksi vuotta myöhemmin Gandian ensimmäiseksi herttuaksi, kiitoksena Borgian perheelle ja Pier Luigin osallistumisesta sotaan ja Rondan valtaukseen.

Kun Rodrigo Borgia nousi paaviksi, Pier Luigi oli 30 vuotias poikamies ja oli kyllin mahtava kosiakseen neitoa kuningasperheen tuntumasta. Morsiammen äiti oli ollut naimisissa Aragonian kuninkaan Juan II de Aragónin kanssa, joten hän oli kuningas Ferdinandin serkku ja polveutui toiselta puolen suoraan kuningasperheestä, isoisänsä isä oli kuninkaan avioton poika. 

Ilmeisesti Rodrigolla/Aleksanterilla oli suuria suunnitelmia poikansa varalle, sillä hän kutsui tämän Italiaan, ennen kuin poika ehti vihille asti ja nimitti tämän Civittavecchian markiisiksiksi. Kun tietää paavin pyrkimykset ja että Pier Luigi oli jo osoittanut sotilaalliset taitonsa, saattaa ajatella mitä oli suunnitelmissa.

Pier Luigi ei koskaan ehtinyt Roomaan asti, vaan kuoli tuntemattomasta syystä, mahdollisesti johonkin kuumetautiin 1488, 30 vuotiaana Civitavecchiassa matkalla isänsä luokse, saamatta prinsessaansa.