Sosiaalista mediaa vuodesta 1997

Tieni somen ammattilaiseksi lähti koulutuksestani. Kirjoitin vastineen Duuni.netissä julkaistuun kirjoitukseen farkuista, ja kerroin, miksi villa on niin ylivoimainen materiaali.
Sen jälkeen minulta pyydettiin sarjaa miesten vaatteista (100 sanaa vaatteista), ja jo kohta olin sitten päämoderaattorina palvelussa.

Koordinoin tuottajan apuna sitä, että moderaatio ja valvonta noudattavat yhtenäistä linjaa, ja laadin yhdessä moderaattoreiden ja tuottajan kanssa ne säännöt, joita palvelu noudatti, ja jotka sen jälkeen ovat olleet pohjana monen muun palvelun säännöille. Tärkeä osa oli ylläpitää kiinnostavaa palvelua siinäkin tilanteessa, kun teknologia tuottaa ongelmia.
Aloitin myös varsin varhain Talentumin asiakkaiden ja sidosryhmien kouluttamisen sosiaalisen median käyttöön,ensimmäisen luennon pidin jo 1998.

Tärkeä näytön paikka some-palveluille oli WTC:n isku 11.9.2001. Seurasin maailman medioita reaaliaikaisesti 19 tunnin ajan yrittäen löytää jatkuvasti uusimman, ajankohtaisimman ja tarkimman tiedon palvelun käyttöön, seuraten ympäri maailmaa olevien käyttäjien raportointeja ja vinkkejä siitä, mikä saitti on pystyssä, ja yrittäen löytää suomalaisia, jotka ovat juuri silloin Yhdysvalloissa. Se päivä näytti miten sosiaalinen media ja uutistoiminta kytkeytyvät toisiinsa toisin kuin koskaan aikaisemmin.

Kun olin Talentumissa töissä, myös korkeakouluissa ymmärrettiin että Internet loi aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tiedonvälitykseen ja liiketoimintaan, ja koska olin ensimmäisiä kaupallisen median moderaattoreita, minut kutsuttiin luennoimaan Tekniseen korkeakouluun.
Koska koko sosiaalinen media oli vielä kovin uutta, luentojeni sisältö polveili verkkopalveluiden suunnittelusta, liiketoimintamalleihin, palveluiden käyttäjä- ja kohderyhmiin, rahoitukseen, rahoittajiin, moderaation laillisuusnäkökulmiin aina sidosryhmä- ja pörssiviestintään.

2007 perustin Doredo Intermedian, jonka kautta konsultoin mm. Valtionhallintoa lähellä olevia organisaatioita ja toimin eräiden palveluiden ja hankkeiden moderaattorina tai moderaation neuvonantajana vuoteen 2010 asti.