Jos puvusta, vähän huonommastakin.

Tässä selaillessani verkkoa olen usein törmännyt kuviin miesten puvuista, joita en olisi halunnut koskaan nähdä.
Niinpä päätin jakaa joitakin teidän kanssanne.

Mutta ajatelkaapa asiaa.
Kaikki nämä puvut, joita on olen tähän sarjaan olen valinnut, ovat myynti-ilmoituksista, eli myyjä on nähnyt nämä puhut esimerkkinä oman kokoelmansa laadusta ja edustavuudesta.

Mitä klassisin brittiläinen vapaa-ajan puku, vihreä ruudullinen tweed-puku
Mitä klassisin brittiläinen vapaa-ajan puku, vihreä ruudullinen tweed-puku

Tämän tyyppinen, skotlantilaisesta villasta tehty ruudullinen kangas on mitä perinteisin brittiläinen vapaa-ajanpuku, sopii loistavasti maalaiselämään, kalastukseen jne.

Sääli vain että se on huonosti tehty.  

Kauluskäänteet ovat helposti huomiomme kohteena, sillä ne ovat kuin jalusta kasvoille
Kauluskäänteet ovat helposti huomiomme kohteena, sillä ne ovat kuin jalusta kasvoille

Ja mistä alkaisin.

Kauluskäänteistä, eli kuoseista.

Keltainen, voimakas efektilanka on koko puvun kannatteleva verkko. Jos sen raidat eivät osu kohdalleen, koko puvun tasapaino on pielessä.
Kauluskäännteissä raitojen pitäisi osua samaan kohtaan, ja mieluiten ulottua ylälaitaan asti.
Käytännössä on harvinaista, että se olisi tasaleveänä reunasta, mutta jos vaate on hyvin tehty ja kangas on sen laatuinen, että se sen sallii, on se periaatteessa mahdollista, mutta sitä ei voi pitää kuitenkaan välttämättömyytenä.

Mutta tässä, puvussa perusvaatimus olisi ollut, että se raita ulottuu ylälaitaan, peilikuvana toiselle puolelle, kenties paras kohta olisi hieman alle 2cm kauluksen kärjestä.

Hihan kohdistus on tärkeä osa puvun visuaalisuutta
Hihan kohdistus on tärkeä osa puvun visuaalisuutta

Hihan istutus on puvun merkittävimpiä yksityiskohtia, se vaikuttaa paitsi puvun mukavuuteen, myös sen visuaalisuuteen.

On olemassa vain yksi syy tehdä puku niin, ettei keltainen viiva tässä olisi jatkunut miehustasta, eli rinnan puolelta yli hihan.

Ammattitaidottomuus.Eikä se ole hyväksyttävä syy.

Vihreäpuku3
Liivi on hyvin herkkä vaate

Samalla tavalla kuin kauluskäänteiden pitää olla oikein kohdistettu, pitää myös liivien olla puoliskot olla oikein kohdistettu, tässä sekä keltainen että punainen viiva näyttävät katkeavan.

Napitus on tärkeä yksityiskohta, sillä se muodostaa tasapainolinjan puvulle, jos se ei ole synkassa, kokonaisuus voi näyttää vinolta tai toispuoliselta.

Virhe ei tässä on merkittävä, ainakin 3 milliä,  sillä klassissa puvussa nappilinjan tulisi asettua juuri tuosta kohdasta alas, missä kappaleet kohtaavat ja solmion puna näkyy kolmiona.

Napitus pitää hommaa kasassa
Napitus pitää hommaa kasassa

Kun kangas on laadukas, perinteinen ja kaunis, se ansaitsisi parempaa kohtelua kuin tulla ammattitaidottoman tunarin raiskaamaksi.

Ja ajatelkaapa sitä, että olen nähnyt jokseenkin samalla tavalla raiskatun kankaan jalustalla Suomen arvostetuimmassa tavaratalossa! Sen jälkeen en ole uskaltanut enää kulkea heidän miesten osastonsa kautta.