Kuvia Helsingistä – Mellunmäki

Sitä ei moni tiedä, mutta virallisesti metroaseman läntisen sisäänkäynnin luona oleva alue on Mellunmäen bussiterminaali.
Sitä kautta kulkee 560 Rastilasta jonnekin Vantaalla, en muista mihin, 95 Kontulasta Itäkeskukseen ja se on 97 ja monen Vantaan suuntaan lähtevän linjan lähtöpaikka.
Siitä kulkee myös Pietariin menevä Inkerinlinja, mutta ei aavistustakaan, millä aikataululla. Saatan joskus, jossakin yhteydessä kertoa Inkerinlinjan saamista haukuista yhdeltä 95-kuskilta. Se oli kaunista.

812 sitten, kuvassa, on ns. mummo- eli mäkibussi, palvelulinja joka yhdistää Mellunmäen, Vesalan, Kontulan, Myllypuron ja Herttoniemen, ja kulkee noin kerran tunnissa.
Vesalan asukkaat sanovat sitä mäkibussiksi, koska jos ei hotsita kulkea mäkeä ylös Mellunmäestä Tuukkalanmäelle, helpoin tapa, ei välttämättä nopein, on odottaa mäkibussia.

Itse toivoisin sille sekä aamuun että iltaan yhtä vuoroa lisää, se auttaisi minunlaistani huonojalkaista pidentämään työuraa, sillä etenkin aamu- ja iltahämärissä iljanteinen tie lähimmältä bussipysäkiltä kotiin on hankala.