”Metri-Johannes Välipätkä Katalogiketkuista hyvää päivää!”

Tapahtui vuosisatamme alussa, olin juuri perustanut yrityksen, kun myyntimies soittaa myydäkseen minulle tilaa jossakin Internet-hakemistossa. Olin pari vuotta aikaisemmin lopettanut Duuni.netin päämoderaattorina, jonka myötä minut tunsi nimeltä noin 120 000 ihmistä, omalla blogillani saattoi olla hyvänä päivänä 25 000 kävijää, luennoin Otaniemessä ja Arabiassa,  ja aloin saada nimeä parilla amerikkalaisella saitilla.

“Metri-Johannes Välipätkä Katalogiketkuista hyvää päivää. Meillä olisi nyt tarjous aloittaville yrittäjille, paikka loistavassa palvelussa, jossa yrityksenne näkyy kun maksatte vain itsenne kipeäksi, vaivaiset 999,99€, ensimmäinen vuosi ja saatte toisena vuotana reilun korotuksen!”
“Tuo hinta vaikuttaa kyllä aika kovalta, “lausun ja samalla Googlaan heidän yrityksensä. 

“Mutta nykyaikaisen yrityksen pitää panostaa markkinointiin ja tarvitsee näkyvyyttä johtavassa internet-katalogissa, joka tutkitusti on Katalogiketkut”
“No kun minä nyt ihan pikaisesti analysoin, niin Katalogiketkut saavat 900 hakutuossta, joista ensimmäisestä kymmenestä on linkkejä kriittisiin arvioihin on kuusi!”
“Niin, mutta teidän pitää katsoa…”
“Niin, jos nyt katson omalla nimelläni, niin saan 120 000 hakutulosta, josta kymmenen ensimmäistä ovat linkkejä Talouselämä-, Bisnes.fi-, Markkinointi ja Mainonta- ja Iltapäivä-lehtiin.”
“Ai, niin, mutta…” “Mutta jos me tehtäisiin tämä nyt niin, että minä tulisin käymään teillä? Jos vaikka ensin haastattelisin teidän työntekijät, mitä te olette tähän asti tehneet saadaksenne näkyvyyttä, mikä on kohderyhmänne ja mitä odotatte verkkoviestinnältä, tarkistaisin minkälaisista osoitteista teille tullaan ja analysoisin teidän kävijät?
“Ai niinku, mutta ku, niin ku”
“Sen jälkeen tekisin teille verkkoviestintä suunnitelman ja valmentaisin teidän henkilöstönne vastaamaan teidän kohderyhmänne kysymyksiin, lähestymään oikeita ihmisiä ja tekemään verkossa ne syötöt, jotka johtavat maaliin?”
“Ei ku, mutta ku, siis ku…”
“Koska minulla on nyt tässä uusi yritys, niin minä voin tehdä teille edullisen avaustarjouksen. Yksi päivä teillä tutkimassa teidän tilannettanne, yksi päivä tutkimusta verkossa ja kohderyhmän tutkimusta, sekä kaksi päivää kouluttamassa teidän henkilökuntaanne. Nyt voisin tehdä tästä tämmöisen edullisen tarjouksen, sanotaan nyt 6800 ja alvit päälle!”
“Niin, mutta hei, eikun hei, enhän minä nyt voi tuollaista päättää!”
“Siis mitä te sitten peleilette, soitatte ja tuhlaatte molempien aikaa, jos laitatte soittamaan sellaisen tyypin, jolla ei ole valtuuksia tehdä kauppaa? Tämä kertoo juuri siitä, että teillä ei ole pakka kasassa ja tarvitsette nyt kipeästi neuvoja!”
“Mutta niinku, eiku niinku, enhän minä, kun!”
“Mulle opetettiin jo lapsena, ettei pidä laittaa persettä asialle, jos on päälle asiaa…”

 

Sulki puhelimen, ryökäle.