Aikatavaraa aika kaupitsee, eli muuttomyyntimme jatkuu

Tässä on tätä kamaa kertynyt, perin ensin yhden vanhan naapurini, sitten kaksi vanhaa tätiä ja nyt ollaan muuttamassa, ja apeksetkin tyhjentää kämppää, joten myyn näitä kamoja laajasti ja joka paikassa.
Koska Torissa, mihin linkit vievät, tavara on esillä vain rajoitetun ajan, joko se on myyty, tai aika loppuu, kannattaa katsoa mitä muuta minulla on myynnissä, koko valikoima tästä linkistä
Luethan sivun loppuun, voit löytää positiivisen yllätyksen..

Lindströmin valaisimen, eli Livalin lamppupöytä 165€

Tämä namu on oikeastaan Lival.
Lival oli ensin nimeltään Lindströmin valaisin, joten voisi sanoa että tämä on esi-Lival.

Isotätini piti tätä lempipaikkansa vieressä, mutta voitteko te kuvitella, että hän ei pitänyt tässä lukiessaan konjakkilasia, vaan puhelinta, jota hän sitten aktiivisesti, ja etten sanoisi, alatyylisesti käytti, jos hänestä jokin toimittaja oli väärässä, ja luultavasti niin oli keskimäärin kahdesti päivässä. Jos toimittaja ei ollut väärässä, luultavasti se oli kuitenkin humalassa tai kommunisti… tai kolumnisti.

Nyt tämä klassikko, joka minulla on palvelut lasinalusena, joutuu poistumaan, sillä uudessa asunnossani minulla tuskin on varaa sekä lasiin että valoon.
Valaisin on 120 senttiä korkea, ja noin 38 senttiä leveä ja pitkä.
Pöytätason viilupinta on hieman kärsinyt ja päällä oleva katkaisin nappi kieltäytyy yhteistyöstä, joten se on ohitettu. Tämän kerrassaan oivallisen esineen voitte lunastaa nykyisestä residenssistäni Helsingin Vesalasta.
Postiin sitä ei kannata laittaa, maksaa ns. genitaalisti.

Nyt kun olette lukeneet tänne asti ja näin ilmaisseet hyvän makunne, voitte samaan syssyyn katsella muutkin ihastuttavat esineet, jotka olen työn, levon tai muunsairauden vuoksi päättänyt myydä rakastavaan kotiin.
Ja älkää viitsikö tinkiä. Se on minusta ahdistavaa, mutta jos ostat useamman tavaran, voimme kenties neuvotella.
Nyt kun olette lukeneet tänne asti ja näin ilmaisseet hyvän makunne, voitte samaan syssyyn katsella muutkin ihastuttavat esineet, jotka olen työn, levon tai muunsairauden vuoksi päättänyt myydä rakastavaan kotiin.
Jos valaisin kiinnostaa, siitä vain klikkaamaan 

Ja lue sivu loppuun, saatat löytää tarjouksen, jos ei kannata kieltäytyä.

Bing & Gröndahlin mitä kauneimmat kahvikupit 140€

Nämä Bing & Grönndahlin käsin maalatut kupit ovat yhdet kauneimmista posliiniesineistä, mitä minulla on kuuna-aurinkona konsanaan ollut.
Herkät, käsinmaalatut yksilölliset kupit ja lautaset on posliinille unohtunut uni, jostakin syvältä mielestäni, ja kuitenkin, ne ovat olleet kauemmin kuin minä.

Niissä on minusta kauniin kesän loppupuolen eteeristä haikeutta, sitä tietoa, miten tämä on loppu, aika kaatuu syksyyn, sateet tulevat, mutta voimme vielä muistella kesää, niittyjä, kukkia, rantakaislikkoa, kun juomme kupin vanhvaa kahvia, kauniista, kaihon sinisestä kupista.

50-luvun loppupuolella hennoin viivion käsinmaalatut kupit ilmentävät jotenkin käsittämättömän kauniisti tuon sodan jälkeisen ajan herkkyyttä. Niissä on jotakin unen omaisen viatonta.

Epäröin taas yli talven, myynkö nämä vai toiset hallussani olevat kauniit kupit, sillä kaikki eivät uuteen kotiin mahdu, ja nämäkin ovat olleet käytössä hyvin harvoin, mutta arvelin sitten, että Bing & Gröndahlin myymisen olevan itselleni parempi vaihtoehto.

Saattaisin saada näistä paremman hinnan ulkomailla, mutta siinä on taas oma säätämisensä, joten tarjoan ensi tätä settä teille.

150 euron hintaan saatte nämä kotimaahan postitettuna, mutta voit toki hakea ne myös minun asunnoltani Vesalasta. Ostamaan pääset klikkaamaan tästä. 

 

 

Kolmikuuppainen vintage kattovalaisin 120€

Aikoinaan roikkui Turussa noin kolme vuotta tädin kämpässä, vaikka täti oli reissussa, sitten siirtyi hänen kellarinsa kautta minun kellariin, ja oli meillä pitkään harkinnassa seuraavan kämpän ruokasaliin, mutta löytyi sitten toisen tädin perinnöstä toinen.

Kattokruunu olisi tämän kohdalla ihan hyvä nimitys, vaikka se ei nyt mikään perinteinen kruunu ole.

Nopealle noutajalle, käteisellä, hinta on nyt 10% alempi, toukokuun loppuun.

50-luvun lopulla tehty kattovalaisin on erittäin siistissä kunnossa ja lasit ehjiä.
Lasin meripihkan sävy antaa tunnelmallisen pehmeän sävyn.
Messikiosat voi ottaa poiskin, ne ovat helposti irroitettavat. Valaisimen halkaisija noin 40 cm.
Korkeutta valaisinosalla messinkiosineen minimi 32 cm,säätää johdoista tietyllä toleranssilla. Sokeripalakytkentä kolmella erillisellä johdolla, suurikantaiset lamput.

Jos tämä ilahdutti, niin voit noutaa sen luotani Vesalasta, tai lähetän sen sinulle 12 euron hintaan.

Ja voit klikata kuvaa, jos haluat lisäkuvia tai ostaa, tai sitten vain painaa tästä 

 

 

Nahkatakki – mallia Birkenaun noutaja 115€

  Klassinen pitkä nahkatakki, hieman samaa henkeä kuin kerran Berliinissä.
Mutta ette te muista, antaakaas kun setä kertoo…

Täyspitkä nilkkapituinen (150 cm takin pituus) musta aito Lubello nahkatakki.
Kuvassa 175-senttisen henkilön päällä, ulottuu lähes maahan saakka.

Hyvin vähän käytetty, taloudessa jossa taatusti huoltoon ja hoitoon kykenevät aikuiset ihmiset.

Hyvin vähän käytetty, priimakunnossa. Maksoi uutena 450 e. Nouto tai postikulut 8 e ostajalle.

Jos tämä kiinnostaa, voit tulla sovittamaan, kunhan klikkaat kuvan kautta niin voit ottaa yhteyttä.
Paina tästä…

 

 

 

 

 

 

Wedgwood Blue Rose and Jessamine -lautaset ja vain 100€

Blue Rose and Jessamine – sarjan astiat ovat hyvin harvinaisia.

Brittiposliinin keräily on ollut perheessä tapana jo oikeastaan sadan vuoden ajan, sillä jo satavuotta sitten syntyneen Leila-tädin lapsuuskodissa oli brittiläisiä posliiniesineitä, ja itse ostin ensimmäiset 1976.

On hyvin harvinaista löytää 170-vuottan vanhaa posliinia näin hyväkuntoisina, ei niitä oikeastaan näe missään.

Samalla kuviolla on sitten tehty myöhemminkin, mutta nämä ovat alkuperäisiä.
Läpimittaa lautasilla on 26cm.

Ulkomailla tämän laatuisista lautasista on saatu jopa 40 puntaa kappale, mutta ulkomailla myynnissä on aina oma riesansa, joten nyt lähtee nämä 4 kappaletta, yhteisellä hinnalla ja edullisesti 100 sadala eurolla

Mutta nyt on aika luopua jostakin, ja nämä, suorastaan loistokuntoiset Wedgwoodin lautaset kiertoon.

Voit noutaa ne Helsingin Vesalasta, tai postitan ne 12eurolla Suomessa. (riittävän suuri pakkaus parantaa mahdollisuutta saada lautaset ehjänä perille) ostajalle.

Katso muutkin ilmoitukseni, paljon retroa, vintagea sekä vuosien keräilyn kerryttämää tavaraa myynnissä.
Jos todella hyvä laatuinen antiikkiposliini kiinnostaa, niin paina kuvaa, tai tätä. 

 

Kaksi Lomonosovin kukko-kannua 95€

Kuinka monta kertaa täti siellä Leningradissa kävi, no moni oli sitä mieltä että liian monta, suorastaan epäilyttävän monta, mutta tätä tavaraa sitten on lavialti.

Kaksi kaunista ja hyvä kuntoista Lomonosovin kukkoa (englanniksi tämä olisi paljon hauskempaa) myydään arvostavaan kotiin.

Ovat klassinen, päällekkäin menevä pari
Suurempi kannuista on puolen litran, pienempi 2,5 desin, isompi 15 senttiä korkea, piemenpi 10 senttiä, molemmat mitat kannetta.

Tavarat voi tulla ostamaan residenssistämme täältä Kontulan ja Mellunmäen välistä, tai postitamme ne teille edullisesti, 8 euron hintaan.

And these are on sale again everywhere, so if you see a gray-bearded costume man in Helsinki, feel free to ask, ”May I take a look at your cock!”

Jos nyt kiinnostuit, voit painaa kuvaa tai tätä linkkiä, niin näet lisää kuvia ja voit tehdä ostokset siellä.

 

 

 

 

Windsor-tuoli, klassikko Britanniasta 85€

Windsor-tuolityyppi kehiteltiin Englannissa aikoinaan, kun tuli paremman väen piirissä muodikkaaksi retkeillä ulkosalla, järjestää piknikkejä.
Pitihän toki olla istuin mukana, ja tämä keveä istuinmalli on mukava palvelusväen kantaa mukana.

Tuolin selkäpuolella huomaa kahvan, kun osaa katsoa.

Tämä käsinojallinen kappale on ainakin viime vuosisadan puolivälistä, kenties vanhempikin. En laisinkaan ihmettelisi, jos joku osaisi sanoa sen olevan 1800-luvulta.

Liitokset ilahtuvat liimatipasta, mutta koska rakenne on hyvin suunniteltu, ei pieni nitkuminenkaan uhkaa romauttaa tuolia, se pysyy kyllä koossa istujan alla.

Vain nouto.

Jos tämä ilahduttaa sydäntäsi, voit ostaa se joko klikkaamalla kuvaa, tai sitten tästä.  Linkin takaa löytyy myös toinen kuva.

Ja niin.
Minulla on sivu Petja Jäppinen Facebookissa.
Koko kesän sen sivun tilaajat saavat 5% alennuksen mulla myynnissä olevista tavaroista, + erikoistarjouksia näistä tavaroista.