Se joka tuo leiriin suurimman antiloopin on kyllä kovin jätkä ja vie paikan parhaat naiset.
Ja jos ei tuo,niin pitäähän sitä ainakin lohduttaa.
Siellä, ihmisyyden juuressa, kun isoäiti on opettanut tyttärilleen ja heidän pennuilleen, mitä yrttiä voi syödä, mistä reiästä kannattaa hätistää rotta syötäväksi, ja mistä ei. Siellä on syntynyt malli siihen, miten me kommunikoimme ryhmässä, ja kuinka suuressa ryhmässä me toimimme parhaiten.
Ja jossakin vaiheessa kundit alkoivat katsella gnuta sillä silmällä, miten helvetisti irtoaa pesää sille, joka kaataa gnun.
Siihen aikaan kundit painoi jotakin 40 kiloa, ja gnu 500 kiloa.
Sitä on munia rapsuteltu eräskin tovi, kun asiaa on mietitty.
Ja on alettu järjestellä hommaa.
Saattoi olla, että siinä meni muutama sukupolvi, ennen kuin homma onnistui, mutta kun se onnistui, voi kristus sitä pesän määrää.
Organisaatio alkoi kehittyä.
Lisääntynyt proteiinin määrä vaikutti ihmisen kehitykseen.
Kun vertaa muutaman sadan vuoden takaisia hautoja, niitten luita, jotka ovat olleet kaukana lihapadoista, niitten luihin, jotka ovat saaneet käpäläänsä parhaat palat, näkee jo eron.
Periaatteessa saman yhteisön sisällä on kokoeroja sen mukaan, kuinka perhe on saanut lihaa. Sen lisäksi, että parhaat metsästäjät ovat saaneet paljon jälkeläisiä, he ovat voineet huolehtia näitten ravinnon saannista paremmin, ja siinä on evoluutio vienyt hommaa eteen päin.
Ne jotka ovat olleet hyviä ryhmätyössä, ovat saaneet parhaat naiset ja eniten syötävää.
Toisaalta, äly periytyy vahvemmin naisen kuin miehen puolelta. Fiksut naiset ovat suosineet niitä miehiä, joiden panos lasten ruokkimiseen on ollut tehokkain.
Kierros kierrokselta.
Eikä se vieläkään ole ohi.
Edelleen se toimii, evoluutio rouhii meistä uutta, ajan hengessä, meemit vaikuttavat geeneihin, ja taas toisin päin.
Mutta siellä jossakin, savanneilla, Namibian rantojen, Kongonjoen suun ja routaisten maitten suurten mammutin metsästäjien välissä, luotiin meidän tiimitaitojen wet ware.
Malli on omittu ja sitä on kehitetty niin, että käytännössä kaikissa kulttuureissa armeijan perusyksikkö, joukkuepelien joukkueet, johtokunnat jne. ovat noudattaneet sitä mallia, jossa perustassa on noin 12 opetuslasta, sotamiestä, pelaajaa tai raatimiestä.