Valoa kansalle ja tavara maailmalle

No niin. Taas pistetään kamaa pois.
Jos asiat menee mallilleen, ja saadaan hynät kasaan, missä tämäkin myynti auttaa, vuoden päästä asun portaattomassa talossa, kämpässä, johon ei tarvi könytä mäkeä paskalla polvella.


Lival retro seinävalaisin 70-luvulta 20€
Ilta-täti piti kullasta, mutta myöhäisemmillä vuosilla tuli sitten nämä valkoiset kalusteet mukaan, luultavasti Leila-tädin vaikutuksesta.
Kaunis ja ehjä 70-luvun lampetti. Puurunko (voi vaikka maalata haluamallaan värillä) ja lasikupu. Toimiva ja antaa kauniin valon. Jos kiinnostaa, voit painaa linkin auki.

Retro peltitarjotin ”Kissat” 10€
Pihakausi lähestyy! Kaksi suloista valkeaa kissanpoikaa punaisessa ikäisekseen erittäin hyväkuntoisessa tarjottimessa. Tarjottimen halkaisija 28 cm.

Tämä oli mun käsittääkseni käytössä vain muutaman vuoden Ilta-tädillä puutarhassa, mutta sitten hän muutti kerrostaloon. Jos kiinnostaa klikkaa auki tästä.

Viisi (+1) Kumelan viilikulhoa 45€
Tuntuuko siltä että menisi kuppi nurin, mutta puuttuu kalustoa? Nyt voi hankkia kupit, jotka mentyään nurin, myös pysyvät nurin.
Design Olavi Ruottinen, valmistettu vv. 1964-1975. Sopiva koko murokulho, jälkiruokakulho, dippikulho, snackskulho tai salaattikulho. Puristettua lasia. Korkeus 5 cm, halkaisija 13 cm. Koboltinsiniset kulhot pinoutuvat kätevästi päällekkäin. Yhteishintaan 45 e, kaupan päälle kuudes kulho, jossa pikkuruinen kolhu reunassa (ei haittaa käyttöä). Osta ne tästä.

Vintage matkahuopa viltti Hyvilla 30€
Mistä helvetistä tämäkin on meille tullut? Yhtä kaikki, ei sovi uuden kämpän värimaailmaan.
Keväisten terassihetkien lämmitteeksi sini-keltainen 70-luvun Lapponica -torkkuhuopa, valmistaja kotimainen Hyvilla aikaikkunassa 1970-1978. Villainen huopa on erinomaisessa kunnossa. Ei kulumia, ei reikiä eikä muutakaan vikaa pinnan siistittävissä olevaa vähäistä nyppyyntymistä lukuunottamatta. Puhdas ja hyväntuoksuinen. Mitat 130 x 140 cm. Osta tästä.

Vintage uunivuoka Anchor Hocking Fire-King 15€
Maitolasinen kaunis rypälein ja viininlehvin koristeltu 60-luvun uuniastia. On myös pätevän kokoinen suojaruukku yrttipurnukoille. Astia on täysin ehjä, ja tosiaan uuninkestävä. Mitat 8 x 8 x 19 cm. Pohjassa stanssaus ”Fire-King Ware” ”Anchor Hocking” ”Made in the USA” ja firman ankkurilogo. Anchor Hockink on ollut mun pitkäaikainen keräilykohteeni, mutta täytyy luopua, että pääsee muuttamaan. Osta pois, se on hieno.

Kaksi art deco -maljakkoa 25€

Art Deco on ollut mun ensimmäisiä keräilykohteita.
Mutsi aikoinaan heitti suuren osan roskiin, kun se oli vanhaa kamaa, jota kukaan ei halua katsoa, mutta jotakin jäi… 1920-luvun kauniit maljakot yhteishintaan 25 e. Posliinimaljakon pohjaan kirjattu koristeluvuosi 1927. Korkeutta tällä maljakolla on kahvoineen 21 cm, ja maljakko-osalla 19 cm. Esine on aivan ehjä, mutta kultaus kulunut. Kaunis, hiottua lasia oleva täysin ehjä kristallinen pikku vaasi on 18 cm korkea.

Jos ton posliinisen kultaus olisi kunnossa, hintapyyntö olisi pikkuisen isompi, siinä olisi nolla perässä. Saa senkin hinnan maksaa, mutta tämä on nyt hinta mitä pyydetään.

60-luvun kesäinen pöytäliina 10€
Iltatädin vanha pöytäliina, on melkein käyttämätön, todellisuudessa, sillä hänellä nämä oli melkein aina muovin alla.
Neliskanttinen reilunkokoinen hyväkuntoinen punavalkea kukallinen pöytäliina, kuvassa neljännes. Vain aivan vähäisiä käytön jälkiä. Materiaali pellava-puuvillaa. Kiva retro painokuosi, kaunis ja kesäinen vaikka terassilla tai parvekkeella. Reilu koko 146×146 cm. Ostapa pois.

Ja tätä kamaa on vielä vaikka kuinka, ei viitsi laittaa kerralla laittaa kaikkea edes esiin, mutta nyt on tuolla 146 esinettä.