Cesare Borgia & Co. osa 7

Joffre, nuorimmainen. 

 

Goffreddo, Joffre, oli Vanezzan lapsista nuorin, syntyi 1481 tai 1482, saattoi olla muita kiireitä, koska tarkkaa syntymäpäivä ei tiedetä. 

Hän oli niin nuori, ettei hänen merkityksensä historiassa koskaan noussut samanlaiseksi kuin sisaruksillaan, Joffre ei ollut kiinnostunut politiikastta, hän ei ollut juonimassa Ranskaa vastaan, ei ollut järjestämässä hengiltä kilpailijoita tai osallistunut merkittäviin sotaretkiin, mutta kelpasi kyllä isälleen pelinappulaksi, sillä Joffren ja Sancha de Aragon, Napolin kuninkaan Alfonso II:sen avioton tytär naitettiin toisilleen 1494, kun sulhanen oli 12- tai 13-vuotias, morsian nelisen vuotta vanhempi.

Häälahjaksi he saivat morsiamen isältä Aviton herttuakunnan ja Squillacen ruhtinaskunnan. 

Sancha oli paitsi vanhempi, oli hänen vanhempansa huolehtineet hänen kasvatuksestaan paremmin ja hän oli miestänsä selvästi paremmin perillä niin politiikasta, kulttuurista kuin Borgioitten perinneharrastuksesta, ympäriinsä naimisesta, näin kerrotaan.  Me emme tiedä, mutta sanotaan, että Sancha nai miehensä molempien veljien, Cesaren ja Giovannin kanssa, ja Giovannin murha olisi johtunut Cesaren mustasukkaisuudesta. Myös Joffrea on epäily veljensä murhasta, mutta tätä ei kuitenkaan pidetä kovin todennäköisenä, sillä hän tuskin olisi kyennyt organisoimaan sitä niin että se pysyisi salassa.

Alussa he asuivat Napolissa, mutta muuttivat Roomaan 1497 ja olivat lähellä tapahtumia, kun giovanni Borgia, Gandian II herttua murhattiin ja Cesaren aktiivinen aika alkoi ja Italian politiikassa jaettiin uudet kortit.
Vaan ennen kuin jatkan tapahtumiin, pitää esitellä vielä muutama muu tämän valtaistuin pelin peluri, niistä sitten loppuviikon aikana.