Drachendell 18

Longner oli tuonut minut ylös harjanteelle kohdasta, joka muistutti peliä, siinä missä punainen lohikäärme näkyy ensimmäisen kerran, ja olimme kulkeneet ohi murtuneen portin, joka oli reitti kahdeksan viisaan kaupunkiin.
Sitten oli puro, joka muistutti Valkeita vesiä.
Valkeat vedet oli oikeastaan fyysinen tehtävä, mutta silti älyllinen. Piti kiivetä ylös putousta, sitä näki, missä kohdassa kivet olivat rinteessä, joista ottaa kiinni, mutta jos lähti ylös väärällä jallalla, ei ollut muuta mahdollisuutta palata takaisin ja yrittää uudestaan. Tai pudota.
Longner sanoi, että minun piti miettiä mitä olin nähnyt, ja mitä olin kokenut.
MItä minä olin kokenut. Ratsastusretken vanhan kirjailijan kanssa, jonka kirjojen niihin perustuvien pelien kanssa olin elänyt nuoruuteni ja osan aikuisuuttani, ja nähnyt paikkoja, jotka ovat toisinnettu pelissä toisessa mittakaavassa.
“Menemme yli tuosta tammen kohdalta, “Longner katkaisi hiljaisuuden, ja näin, että suvannon alla näytti joki olevan leveä ja matala, virtaavan matalan kivilaatan päällä. 
Polku nousi jokiuomasta kiertäen rinteessä olevan pienen lehdettömän puun, ja huomasin yrittäväni koko ajan löytää yhtymäkohtia peliin, pelissä oli useampikin kahlaamo, mutta oliko jossakin lehdetön puu joka piti kiertää; Ei ,en muistanut.
Entä jos Longner oli vedättänyt minua, pistänyt minut miettimään peliä, jotta en huomaisi jotakin tärkeää. Oliko hän sanonut jotakin, mikä minun pitäisi unohtaa? 
Hän oli puhunut lapsuudestaan ja saanut minut puhumaan lapsuudestani, mutta oliko siinä ollut jotakin, minkä hän oli livauttanut vahingossa.
Hänen äidillään oli mielenterveysongelmia, ja hän sai lahjaksi kultarahan ja derringerin. Oliko siinä jotakin, mihin takertua?  Pistooli, pieni, hallittavan kokoinen, mutta tappavan vaarallinen, pikkupojalle. Mitä se tarkoitti?

“Sinä sait äidiltäsi pistoolin, kun täytit seitsemän?”
“Kyllä sain, “Longner vastasi huolettoman tuntuisena.
“Mitä sille tapahtui?”
“No se on tässä, “ja Longnerin käsi kävi kerkeaa tweediä olevan liivin taskulla ja ilmestyi takaisin. Kämmenellä oli pieni ase, kaksi päällekkäistä piippua ja musta kuluneen näköinen kylkilevy, kenties bakeliittia.
“Toimiiko se?”
“Tietysti se toimii! Laukaisen sen joka vuosi kerran, huollan ja lataan valmiiksi, se on yhtä toimintavalmis kuin silloin, lokakuun 26.1963, kun äitini pisti se käteeni!”