Huivi on tekniikkalaji

Mun tekisi mieleni kokeilla yhtä ompelujuttua.

Erilaisia silkkejä, granaatteja ja kristalleja

Olen kokeillut tekniikkaa villaan, mutta tiedä, voisiko sitä käyttää silkissä, pellavassa tai hampussa. Nokkosessa se ei toimi.

Minähän olin nuorena Jari Saaren ja Kalevalakorun pajoilla, ja tunnen paitsi käytössä olevia ompelu- ja metallitekniikoita, myös historiallisista työtapoja, ja kiinnostukseni mm. lääketieteeseen ja moderniin teknologiaan, on saaneet minut näkemään aivan uusia mahdollisuuksia käsitöissäkin, joissa ideat ovat teknologiasta, vaikka sitten toteutus manuaalista.
Koska toi kyynärpää on, mitä se on, ei tuota hommaa voisi tehdä, kuin muutaman tunnin päivässä. Ja yhden huivin tekemiseen menisi ainakin 150 tuntia. Jos laskisi teoreettisen hinnan huiville, sen tuotantokustannukset olisi noin 2800€, jos siihen laskisi ompelijan palkan.

Jos käyttäisi koristeluun vielä kultalankaa ja mabeja, joita mulla muutama on, tulisi hintaan ainakin muutama satanen lisää.

Jos sille pitäisi laittaa myyntihinta, se olisi varmaan yli 6000€ ja se olisi ehdottomasti kallein vaate mitä olen tehnyt.

Mutta jos se onnistuisi, se olisi suunnilleen maailman upein huivi.

Eikä vaimo kuitenkaan keksisi, missä sitä pitäisi.