Mistä moderaatiossa perimmältään on kysymys?

Yli 20 vuotta sittenolin ensimmäisiä sosiaalisen median ammattilaisia Suomessa, moderaattori ja Talentumin SoMen päämoderaattori 7 vuoden ajan.
En ole ikinä ollut seuraamassa muitten moderaattori- tai some-managerikoulutusta, mutta se, mitä olen kuullut hieman ihmetyttää.

 

Aivan liikaa keskitytään laillisuuteen, mikä tietysti on tärkeää, mutta ei juuri laisin yhteisöllisyyteen, sosiaalisuuteen ja siihen ytimeen, s-o-s-i-a-a-l-i-s-e-e-n mediaan.

Laillisuuden ylläpito on siellä takana, perusjuttu, jotta ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi, mutta siitä alkaa sitten se kaikki muu.

Talentumilla minun oma luukkuni, palsta, sivu, jota vedin, oli nimeltään Cafe. Se kertoo oikeastaan sen mistä somessa on kysymys.
Some on ennen muuta kohtaamispaikka, kahvila, jossa valitset oman kantapöytäsi, seurasi ja ne sitten tuovat paikalle omat kaverinsa. Voit istua ja kuunnella mitä puhutaan, vaihtaa pöytää, tutustua uusiin ihmisiin, lähteä mukaan, kun kuulet hyvän idean tai vain heittää hyvää läppää frendien kanssa, ja samalla se on kaikkea tätä yhtä aikaa.
Tämän ylläpito on se juttu.