Nidri 1.päivä

Teimme toukokuussa 2016 matkan Kreikkaan, pistän nyt matkakertomuksen uusiksi.


Nidri – Lähtä ja saapuminen

TOUKOKUU 17, 2016
Eikö se kuulosta jotenkin kirjan nimeltä.
Vähän kuin Nidri olisi jokin sielun syöverin lokalisaatio.
Matka Yliminään.

Matkan takana oli vaimoni ja minun samaan aikaan sattunut pitkä sairasloma, jossa sopiva aika lähteä lomalle oli sitten toukokuu.

Havupuut välimeren rannalla
Havupuut välimeren rannalla

Kun keskiviikkona 4.5 vaimon fyssari sanoi, että leikattu jalka ei enää estä matkustamista, varasimme matkan, niin nopeasti kuin mahdollista, sellaiseen kohteeseen, jonka piti täyttää muutama edellytys.

Halusimme lämpimään, paikkaa, jossa olisi mahdollisimman vähän tekemistä ja velvoitteita, meren rantaan ja havupuiden alle ja mieluiten hotellista, jossa ei ole lapsia.  Ja pian.

Ja se oli sitten Nidri.
Se on pieni kylä, jossa on vähemmän asukkaita kuin meidän taloyhtiössämme, Kreikassa, Lefkadan saarella, läntisessä Kreikassa.

Tiesimme heti, kun löysimme matkan Tjäreborgin sivuilta, että tämä on meidän.
Kuvassa näkyi, että hotellin puutarha ulottuu rantaan, rannassa löytyy havupuut ja hotellin kuvauksesta löytyi tieto: ei lasten allasta.

Sinne siis.

Itse lähtö oli hieman takkuinen.
Itäväylällä oli ollut onnettomuus, josta syystä bussi, jolla piti päästä Malmille,  lentokenttäjunalle, jäi tulematta,  joten otimme taksin Malmille ja junalla lentokentälle ja kun pääsimme kentälle, oli konekin tunnin myöhässä.

Lentokentällä, viimeinkin koneeseen menossa
Lentokentällä, viimeinkin koneeseen menossa

Mutta pääsimme sitten kuitenkin matkalle, ja tajusimme siinä kentällä, että tämä oli paitsi ensimmäinen oikea rantaloma, myös oikeastaan ensimmäinen matkatoimistomatkamme koskaan.

Lefkadan suuntaan oli meidän lisäksemme sitten menossa vain yksi vanhempi pariskunta,  lastensa antamalla 50v. hääpäivämatkalle, joten meidän istutettiin Prevenzan kentältä taksiin tämän pariskunnan kanssa, ja sitten pimeässä kohden etelää.

Hotelli oli lähempänä itse Nidriä kuin Google Map kertoi, mikä oli meille jalkavammaisille helpotus.

Kadulle päin näkymä oli karu, mutta vastaanotto oli lämmin, huumorintajua ja sydämellisyyttä henkivä rouva respassa antoi meille huoneen, murtaen, mutta sujuvasti palvellen.

Maisema oli pimeässäkin kaunis, huone pieni, mutta siisti.
Pienen puuhastelun jälkeen saimme vessan toimimaan ja ilmastoinnin toimimattomaksi ja pääsimme asettumaan yöpuulle.

Ja tästä se sitten alkoi.
Kenties elämäni paras loma.