Rouva Negroni/ Bragalonen houkka

Joku kolistaa ulkopuolella.
Kuka kolistaa? Onko siellä kommunisti, vai onko siellä kuolema?

-”Kuka siellä? Saatana?”
-”Bragalonen poliisi!”
-”Sisään sieltä, perkeleet, tulette te kuitenkin! ovi on auki. Olkaa hyvä, herra Perkele!”

Hän kurkistaa luukusta. Ne ovat kuitenkin kommunisteja! Poliisilla on virkapuku, nämä ovat kommunisteja.

-”Mitä te perkeleen kommunistit tahdotte?”
-”Poliisista!” sanoo ensimmäinen perkele ja näyttää hänelle pahan merkkinsä, mutta hän valpas, tekee ristinmerkin ja huutaa -”Paska!”
-”Te kuulemma pidätte täällä majoitusliikettä ilman lupaa!” huutaa kommunistiksi pukeutunut perkele, mutta hän ei lankea sellaiseen.
-”Kuka aasin nussima homeperse sellaista väittää?” huuta hän takaisin luukusta “Tietysti se Chigin vanha huora!”

-”Poliisi tutkii asiaa, eikä selittele”

-”Täällä ei majoiteta mitään! Kukaan ei ole täällä, kaikki ovat Santa Michelessä, Herran ilossa!”
-”Näin olemme kuulleet, rouva Negroni!” huutaa sinisilmäinen demoni joka ilmestyy ja katoa näkyvistä.

-”Mikä saatanan nuuskiva demoni te olette?”

-”Ylikomissario Capratorrente.” vastaa näkymätön paholainen.

-”Pysy näkyvissä, sinä vuohi, mikä oletkin sitten ennen ollut!” ja samassa se tuijottaa häntä suoraan, meren sinisillä silmillään, laiha piru, himoitsee tietysti hänen lihaansa.
“Avatkaa vasemman puolinen ovi!” huutaa demoni hänelle.

-”Haistakaa huoran persettä, Perkele! Ei minun tarvitse avata mitään, minun puolestani taistelee Herran pyhä enkeli Il Duce! Ei Perkeleen tarvitse tulla toisten kotiin…”

Ja se sinisilmäinen pääperkele huutaa -”Tämä on rikospaikka! Nieddu! Avatkaa ovi!” Ja hän näkee kuinka se paksumpi perkele juoksee ohitse, ja kuuluu paukahdusta ja kolinaa.
Nopeasti hän laittaa luukulle suojan, herran enkelin ja itse Kristuksen suojelemaan kotiaan, ja menee valmistamaansa suojaan, jonne ei pääse kuin Kristus ja itse Lusifer.

Jossakin huutaa demoni- se pienempi ”Paska!” ja toinen vastaa -”No todellakin!” Hän vetää suojansa eteen Herran verisen käärinliinan, josta ei kirous kimpoaa pois, kun arkkienkelin kilvestä.
Hän olisi täällä, eikä kukaan pääsi hänen kimpuunsa, ei pääsisi, hän rukoilisi niin suuren siunauksen, etteivät demonit häntä löydä

-”Herra Kristus, lähetä näitten piereskelevien mulkkujen päälle sinun tulinen kirouksesi, survo nykyiset vuohet heidän perseisiinsä, piekse heidät tulisella kullillasi, ja hukuta heidät taivaalta satavaan tuliseen mereen…” Mutta hänen rukoustaan ei kuultu, ja hän tunsi, miten sokea demoni tarttui häntä jalasta ja vetää häntä kohden helvetin tulta.