Tweediä, hyvät ystävät, tietäisittepä vain…

Minun on tunnustettava että, tunsin suurta kiusausta tilata puku verkosta.
Kiesus, miten kutkuttava ajatus, vihreä tweed-puku ja viininpunaiset liivit. Ja kun luin vielä taustakertomuksen, ajatus alkoi tuntua vielä paremmalle.
Mutta sitten, sattui niin hassusti, että katsoin Tweedmakersin mainosta myös isolta näytöltä. Ja taas minä petyin.

 

Katsokaapa nyt,
Eikö se näytäkin varsin, no niin, varsin varsin.
Ja kerrassaan. Ettekö tekin saata ajatella, että tuollainen houkuttelee.

Mutta sitten.
Minä petyin ihmisiin.
Horribile dictu. Ajatelkaapa, että nämä ovat varmasti valinneet mainoksiinsa parasta mitä heillä on esittää. Jos näin ei ole, he ovat vielä typerämpiä kuin edes kykenen kuvittelemaan, ja se, kuinka tyhminä heitä pidän, on jo enemmän kuin te pystytte kuvittelemaan minun kuvittelevan.

 

Olen pitkän elämäni aikana oppinut luottamaan siihen, etteivät ihmiset oikeasti kykene ymmärtämään miten lahjattomia, typeriä ja täysin pihalla he ovat siitä, mitkä ovat heidän kykynsä ja vahvuutensa. Enkä laisinkaan epäile, etten minä olisi omien rajoitusteni suhteen samanlainen.
Jos nämä ihmiset syvästi ymmärtäisivät, miten kamalia heidän pukunsa ovat, heidän johtopäätöksensä olisivat traagisia, tai kenties, ottaen huomioon heidän lahjattomuutensa, tragikoomisia. Heidän tunarointinsa köyden kanssa päätyisi hauskimpiin kotivideoihin, ilkeiden ihmisten naurettavaksi.
Mennäänpä lähelle.

Katsokaa keltaista, ylintä, linjaa ja kohtaa missä harmaa ympyrä on. Siitä kohden lähtee kuosin käännettä pitkin yksi punainen viiva, joka päättyy päällikauluksen nurkaan.
Ja sitten katsokaa toista kuosin käännettä siinä kohta, jossa käännös leikkaa keltaisen linjan.  Siitä ei lähde yhtään minkäänlaista punaista viivaa.
Ja sitten seuraava linja. Punainen linja leikkaa kaulus- eli kuosin käänteen ulkolaidan kohdasta, josta lähtee vino linja kohden kuosin käännettä, kohdassa jonka olen ympäröinyt, mutta mitä on toisen puolen käänteessä?
Kukkuu!
Ei mitään.
Alimmalla, harmaalla linjalla, lähtee merkitsemästäni kohdasta linja ylös, kadotakseen sitten kuosin reunaan, noin ja suunnilleen, kolme ruutua korkeammalla kuosin reunaan.

He ovat laittaneet markkinoinnissaan esille puvun, jota ei voisi pitää edes sokeinkoulun poliisikoirakouluttaja yksin vessassa pimeän aikaan.
Minä en tiedä mitä ajatella.

Ovatko nämä ihmiset niin lahjattomia, etteivät he näe mitä he tekevät, vai kenties niin pahoja, että näkevät, mutta tekevät silti?
En osaa valita. Tyhmiä vai pahoja.
Ja ajatelkaa edelleen, että he ovat saaneet jostakin rahaa tämän perustamiseen. Kuvitelkaa millaisia kuvia heillä täytyy olla rahoittajasta, polvillaan, housut kintussa, alaikäisen samaa sukupuolta olevan poliisikoiran takana.
Ja kuvitelkaa, jos he ovat pistäneet mainokseen parhaimpansa.
Tai anteeksi, älkää kuvitelko. 

 

Jos olette lopettaneet oksentamisen, voin kertoa lisää.
Kristus, että olen paha.

Katsokaapa tätä seuraavaa.
Jos olisin minkä hyvänsä vaatetusliikkeen sisäänostaja, ja tavaratoimittaja lähettäisi minulle tämmöisen, minä lähettäisin heidän sänkyynsä hevosen pään.
Ei, helvetti, minä lähettäisin koko hevosen.
Jos ihan ensin, hihat.
Ei edes näkövammaisten ammattikoulusta tulisi tuollaista ulos, jossa hihat ovat leikattu eri korkeudelle. Jos minä olisin tehnyt tuollaisen virheen kahdeksan vanhana, minua ei olisi viety tunkiolle ja ammuttu, vaan olisin tehnyt sen itse.
Miten tässä maailmassa kukaan pystyy tekemään hihat, jotka on leikattu eri kohdista kangasta?
Sitten käänteet. Nekin on leikattu erikohdista kangasta, ja jotta koko paska olisi oikein kamalaa katsottavaa, ne on eri korkeudella ja eri leveydeltä leikattu.
Miten leikkaaja on saatu suostumaan tähän?
Poltettu sen palleja kaasuliekillä? En usko.
Poltettu silitysraudalla lapsia? Ei.
Kaadettu happoa silmiin. Luultavasti heidän leikkaajansa on tehnyt sen itse. 

Liivit.
Liivit on niin pieni vaate, ettei siihen kovin montaa virhettä mahdu, mutta kyllä ne ovat siihenkin yhden saaneet. Tuo pystylinja. Yleensä varmista on laittaa ne niin, että ovat päällekkäin, napinreikä osuu linjalle, johon toisella puolella on napit ommeltu.
Minun on vaikea uskoa tätä pahuutta ihmisestä. 

He ovat laittaneet tämänkin sitten liivissä päin vittua.

Ja sopivuus.
Vaikka minä olisin töissä valmisvaateyrityksessä, en ikinä olisi töissä valmisvaateyrityksessä, joka ei edes mainoskuvissa laita ihmisen päälle oikean kokoista vaatetta.
Napin ympäriltä näkee, miten se vetää kangasta.

.
Ja vielä sitten pieni juttu.
Takin raita, taskunsuu kaitale ja taskun kansi. Ei ole saatu kahta kolmesta samaan linjaan. Eli jos sitten tehdään paskaa työtä, niin otetaan edes pisteet johdonmukaisuudesta.

Siitä, etteivät ole saaneet takkia prässätyksi, en sano mitään.

Ja lopuksi, he myyvät tämmöistä.
Tämä keksinnön idea on siinä, että ensin asiakkaalle myydään paska paita, joka ei pysy housussa ja sen jälkeen niille myydään tämmöinen, joka pitää sen housuissa.
Virhe.
Tiedättekö mitä teidän pitää tehdä jos ostatte paidan, joka ei pysy housussa?
Teidän pitää palauttaa se paita liikkeeseen, saatteella, jossa kerrotte, että tuotannossa on tapahtunut virhe, ja paidast tullut 15 senttiä liian lyhyt paita ja että haluatte uuden paidan, joka on oikean mittainen.

Osaisinpa sanoa tämän kaiken säällisellä englannilla.