Tyyli on köyhän perusoikeus

Bokassa I

Tapahtui aikoinaan, kun Keski-Afrikkaa hallitsi Keisari Bokassa, että hän matkasi kuuluisaan muotitaloon ranskassa, tilaamaan univormuja.

-”Ihan ensin, punaiset saapashousut, jossa kapteenia alemmilla tuuman levyinen hopea nauha sivusaumassa ja hopeanapit isolla seppelöidyllä B-kirjaimelle. Kapteenista ylöspäin, sivunauha kultaa ja napit kullattua hopeaa, everstiin asti. Eversteille ja siitä ylöspäin sivunauha kultaa, ja napit aitoa kultaa.”
-”Uskon tämän onnistuvan, Teidän Keisarillinen Korkeutenne!”
-”Sitten siniset takit, kapteenia alemmilla hopeiset epoletit ja napit, kapteenista everstiin kullatut hopeiset napit ja epoletit, ja eversteille ja siitä ylöspäin, kultaiset napit ja epoletit, joissa timanteilla iso seppelöity B-kirjain”
-”Uskon tämän onnistuvan, Teidän Keisarillinen Korkeutenne!” -”Uskon tämän onnistuvan, Teidän Keisarillinen Korkeutenne!”

-”Sitten kapteeneille ja siitä everstiin asti kullatut hupiset kylteri-laatat, joissa suuri seppelöity B-kirjain. Eversteille ja siitä ylöspäin täysi rintapanssari, kultaa, ja siinä timanteilla suuri seppelöity B-kirjain.”
-”Päällysviitta, kapteenista alaspäin kaikille nilkkapituinen sininen parhaasta silkkisametista oleva päällysviitta, johon on hopealangalla kirjottu suuri seppelöity B-kirjain. Kapteenista everstiin asti viittaan on kirjottu kultalangalla suuri seppelöity B-kirjain. Eversteille ja siitä ylöspäin viitan lisäksi aito gebardin nahka hartialle. ”
-”Uskon tämän onnistuvan, Teidän Keisarillinen korkeutenne!”
-”Ja lopuksi sitten jokaiselle suuri sapeli, jonka kultaiseen väistin koriin on laitettu minun sardonyksistä kaiverettu profiilini timanttikehyksissä!” Sanoi Keisari Bokassa ja lisäsi ”Ja kaikki tämä kahtena kappaleena, mittojen mukaan!”
-”Uskon tämän onnistuvan, Teidän Keisarillinen Korkeutenne! Teidän Keisarillisen Korkeutenne henkivartiostosta tulee maailman tyylikkäin ja loistavin kaarti!”
Bokassa katsoo ihmeissään?

-”Henkivartiostoko? Ei, te olette ymmärtäneet väärin. Nämä tulevat salaiselle poliisille!”

Huhujen mukaan Putin on kysellyt Pariisin muotitaloja.